HGC hockey wassenaarHC hdmHdm MB1 wint met klinkende cijfers

De meisjes van hdm speelden vandaag in het Topsportcentrum in Rotterdam. Tegenover hen stond HGC. Omdat het Haagse team volgens de papieren ‘uit’ speelde waren de blauw witte shirts vervangen voor de groen-gele outfit. Op zich leek het een evenwichtige wedstrijd te worden. Twee teams aan elkaar gewaagd. Toch was het hdm die eerst de voorsprong pakte. Na het scoren van HGC ging de wedstrijd met 1-2 de rust in.

Juiste instructies

Na de rust bleek hadden de Haagse meisjes de juiste instructies meegekregen van coach Nicky Tellier. Na 1 minuut werd er al gescoord en drie minuten na de rust keek HGC tegen een 1-4 achterstand aan. Met nog 12 minuten voor de boeg scoorde het team uit Wassenaar hun laatste punt van de wedstrijd. 2-4.

Snel en effectief

De Haagse dames waren snel en speelde veel effectiever dan hun Wassenaarse opponent. Na een fout bij een strafcorner schoot de nummer 8 van het geel-groene team een strafbal langs de keeper. Met nog 5 minuten op de klok stond het al 2-7. In de laatste minuut werd daar 2-8 van gemaakt en hadden de meisjes met een klinkende overwinning binnengesleept.