http://www.hcdenbosch.nl/HC hdm

Meisjes-A hdm stunten en worden landskampioen 2017-2018

De meisjes van hdm MA1 waren te sterk voor hun tegenstander Den Bosch en sleepte dit jaar als landskampioen de KNHB beker mee naar Den Haag.

Slap begin

De eerste helft leek voor beide teams niet eenvoudig. Den Bosch kwam niet goed in het spel en hdm wist de kansen niet goed te benutten. Zodoende ging de rust in met een 0-0 gelijk spel. Duidelijk niet het vuurwerk wat je vooraf van dit affiche zou verwachten.

In de aanval

Na de rust wisten beide teams dat het nog meer uit de aanvallend hoek moest komen. Dat zag je duidelijk gebeuren en leverde spannende momenten op voor het Haagse doel. Goalie Cecile van Eijck wist met een aantal reddingen de aanvallen van de Brabanders nipt te stoppen.

Meer risico

Het was uiteindelijk Noor Omrani van Den Bosch die met een fraaie backhand de bal in de lange hoek wist te zetten, 1-0. Met deze stand konden de Haagse meisjes alleen maar vol in de aanval. Meer risico, maar er moest gescoord worden. Dat leverde niet alleen een paar mooie kansen, maar ook de gelijkmaker op. Eline van Velsen passeerd in de 61e minuut de keeper van Den Bosch. Alles lag weer open.

Feest bij de hdm

Het werd spannend bij wie de winnende treffer vandaan zou komen of zou deze partij toch in shoot-outs worden beslist. Maar nog geen twee minuten voor het eindsignaal kreeg aanvoerster Tessa Beetsma de vrije ruimte om met een prachtige backhand Den Haag tot landskampioen te kronen. Feest bij de hdm meisjes A en diepe droefenis bij Den Bosch.