HDM pakt belangrijke punten

Woensdagavond hebben de dames van HDM goede zaken gedaan in de competitie door met 3-0 te winnen van rivaal HGC.
Deze wedstrijd stond op papier al stevig onder druk. Bij verlies was de kans om nog deel te kunnen nemen aan de play-offs bijna nihil. Die spanning vertaalde zich in een rommelig en zelfs paniekerig spel. Erica Sanders hielt het hoofd echter koel en maakte de openingstreffer voor de thuisploeg. Met veel onverwacht balverlies over en weer bleef het een onrustig schouwspel in deze derby.

HGC vocht als leeuwen, zaten overal tussen en hadden ook een paar prachtige kansen. Maar scoren was er niet bij voor de Gazellen. Ook de strafcorners kwamen niet goed uit de verf. HGC had op basis van de vechtlust echt een punt verdient. Na de rust werd het offensief van HDM veel constructiever het hek rond de cirkel was beter vormgegeven en de aanvallen steeds gevaarlijker.

Bliksemactie

Toch was de kans op een gelijkmaker aanwezig. Maar de strafcorner voor HGC ging finaal de mist in. Met een hoog tempo wist Tessa Beetsma de andere cirkel te bereiken waarbij ze Pien van Nes vond dit koel af wist te maken. Dit alles gebeurde zo snel dat speelsters van HGC al met 2-0 achter stonden terwijl ze zelf nog met de strafcorner bezig waren.

Deze score gaf HDM de rust die ze nodig hadden om ‘hun spelletje’ te spelen. HGC kreeg de gelederen niet meer bij elkaar. Toen Pien van Nes nogmaals scoorde, ditmaal vanuit een strafcorner was het voor het team uit Wassenaar bekeken.

Het was vandaag ook om een andere reden een hele bijzondere dag. Na een hele lange staat van dienst speelde Mila Muyselaar vandaag haar laatste hockeywedstrijd. Bedankt Mila! voor al die prachtige hockey momenten en geniet van je zwangerschap.