https://www.hgc.nl/
hockey foto hdm

Hdm deelt in regio derby opnieuw de punten

De bezoekende partij uit Wassenaar kreeg gisteren een oorwassing van Den Bosch (zoals wel meer clubs). Alle teams in de hoofdklasse dames spelen dit weekend namelijk een dubbele wedstrijd. Hdm was gisteren, ondanks het goede spel, in Eindhoven niet in staat om Oranje Rood voorbij te komen en namen slechts één punt mee naar huis.

Chaotische wedstrijd

Ook vandaag zou het de Haagse dames niet lukken om 3 punten bij te schrijven. Hoewel er binnen 2 minuten in het eerste kwart na een mooie voorzet van Margot van Hecking Colenbrander de opening werd gemaakt door Tessa Beetsma, verliep de wedstrijd chaotisch. Er was niet echt een opbouwende lijn in te ontdekken. Beide teams kregen kansen, maar beide teams lieten aardig wat steken vallen. Dan ontstaat er ook nog eens verwarring met het aantal spelers op het veld. Na een groene kaart voor HGC was het niet duidelijk of er nu 10 of 11 spelers meededen.

Tweede helft compleet anders

Meteen aan het begin van de tweede helft komt Amy van den Bosch vrij voor het doel en tikt de gelijkmaker voorbij keepster Julia Remmerswaal. Daarna zien we een verandering op het veld. Beter samenspel bij HGC maakt het een hele andere wedstrijd, van chaos wordt het ineens een spannende strijd. Jip Dicke weet met een onnavolgbare backhand de score weer naar de Haagse kant te trekken. Een minuut later is overleg tussen de scheidsrechters nodig, maar wordt er toch een strafbal aan de Gazellen toegekend die door Dirkie Chamberlain loepzuiver wordt ingeschoten.

Jagen en verdedigen

Alles ligt weer open en we zien een HGC op het veld staan die gelijktijdig aan het jagen is op het winnende punt, maar niet vergeet om de 2-2 stand te beschermen. De thuisploeg heeft onvoldoende overmacht om deze strijd te keren en vergeet ook nog een drietal strafcorners te benutten. Het blijft dus bij een gelijk spel. Voor de blauw-witte dames opnieuw een teleurstelling maar het voelt voor de buren uit Wassenaar als een overwinning.