HGC hockey wassenaarEindelijk weer groepstraining in Wassenaar

Op het veld van HGC gingen de heren vandaag met plezier de strijd aan met elkaar. Door Covid19 lag het groepstrainen lange tijd stil maar vanavond mochten de mannen weer de wei in. Dat ging niet zonder slag of stoot. Om te kunnen voldoen aan het opgestelde protocol moest het management alle zeilen bijzetten. De exacte voorwaarden van de regelgeving kwamen slechts 24 uur vooraf naar alle topsport clubs toe.

Niet alle clubs konden hervatten

Veel regels waren al langer van kracht, maar een wekelijkse coronatest voor het hele team en begeleiding bleek toch een hele opgave binnen zo’n korte tijd. Ook het aanstellen van een arts die zorgdraagt voor het naleven van het reglement is niet iets waar je zomaar beschikking over hebt. Klein Zwitserland had sowieso al besloten om pas na de kerst de trainingen te hervatten. Maar D1 van hdm kon deze avond nog niet aan alle voorwaarden voldoen en gaan daarom later de trainingen hervatten.

De sfeer bij de gazellen was in ieder geval goed en de vorm zat er nog aardig in. De buitenlandse spelers van HGC waren er nog niet bij. Dat had te maken met de plotselinge verruiming van de covid regels.