https://www.hichockey.nl/hockey foto hdm

Hdm laat mannen HIC niet aan bod komen

Op Sportcomplex Groenendaal is het vandaag met gepaste maatregelen mogelijk om weer een echte hockeywedstrijd te zien. Spannend om te kijken wat een lange verplichte rustperiode met het wedstrijd ritme heeft gedaan voor beide clubs. Het is slechts een oefenwedstrijd in aanloop naar Promotieklasse, maar de Haagse mannen lieten duidelijk zien hoe de kaarten geschud zijn.

Hoge temperaturen

De wedstrijd werd in verband met de temperatuur vervroegd gespeeld en dat was zeker nodig. Na een periode van aftasten zag je al snel dat de blauw-witte mannen goed op elkaar waren ingespeeld. Met een aantal vaste troeven zoals, Kieran Dartée, Cédric de Gier en Rick van den IJssel was het team goed versterkt met een aantal jeugdige spelers zoals Ties ten Bosch en Alexander Weterings en een aantal oudgedienden.

In de cirkel van HIC

De 2-1 werd vlak voor de rust prachtig gescoord door Gijs van der Wallen. Ook na de rust kwamen de spelers uit Amstelveen niet echt op dreef. Af en toe een speldenprik, maar het merendeel van het spel was in de cirkel van HIC. Na 4 minuten was de thuisploeg weer een punt verder. Met nog 11 minuten op de klok wist Rick van den IJssel de 5-1 op het bord te zetten vlak daarna zet Kieran nog een strafcorner in het net. Aan het einde van de wedstrijd gaat HIC steeds meer in de aanval en daar wordt uiteindelijk nog een punt uit gehaald door Wouter Kroneman zodat de eindstand 6-2 wordt.

De eerste ‘echte’ wedstrijd Promotieklasse: op 6 september ontvangt hdm de spelers van HBS en de heren van HIC krijgen Victoria op bezoek.