HDM krijgt Stichtse op de knieën

In deze tweede play-off wedstrijd won HDM met 1-2 van thuisploeg SCHC
Wedstrijden in de play-offs gaan ergens over, na een heel seizoen wordt er in twee of drie wedstrijden bepaald in welke klasse volgend jaar gespeeld wordt. De eerste wedstrijd werd in Den Haag nipt gewonnen door de Hoofdklasser doordat ze beter wisten te scoren met shoot-outs.

Vandaag werd er op de mat in Bilthoven opnieuw een zenuwslopende wedstrijd gespeeld. Het leek even op een kopie van wat er woensdag was gebeurt tijdens het eerste treffen. De Haagse mannen wisten opnieuw binnen twee minuten de score te openen.  Boris Burkhardt zette HDM prachtig op voorsprong.

Het team van coach Erik van Driel had de eerste slag geslagen, maar ging vervolgens veel beter om met de energie dan in die vorige wedstrijd. Constructief werden de kansen opgebouwd en die kwamen er zeker. Maar ook SCHC creëerde mogelijkheden. Hockey op niveau, waar het publiek van kon genieten. Daarbij waren zoveel toeschouwers in het blauw-wit dat het voor HDM wel een thuiswedstrijd leek.

De druk door HDM was in het tweede kwart duidelijk afgenomen en dat gaf de Stichtse de kans om veel op de andere helft in balbezit te zijn. Het was Marnix Kleinsman die nog voor de rust daardoor de gelijkmaker kon scoren.

In het derde kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar in het 4e kwart waren de gasten uit Den Haag duidelijk sterker in spel en fitheid. Maar leverde niet het punt op die ze zo nodig hadden. Even leek het weer op shoot-outs uit te draaien. Maar een strafcorner in de laatste minuut voor HDM bracht nog een mogelijkheid. Het was opnieuw Burkhardt die daaruit wist te scoren. Het eindsignaal had ondertussen geklonken en ging het HDM publiek uit z’n dak. Door de eindstand van 1-2, is maandag nog een wedstrijd nodig om de winnaar te bepalen.

Maandag 6 juni om 16.00 uur: HDM H1 – SCHC H1