Dusseldorf te krachtig voor hdm

Deze finale op zondag was voor hdm de welverdiend kers op de taart van een prachtig toernooi in het Haagse. Maar het team van coach Ivar Knötschke moest genoegen nemen met een zilveren plak. Niets om je voor te schamen al voelt het wel even bitter.

Vanaf het begin lag de spanning hoog en dat voelde je in het spel. De Duitse dames waren opper sterk in de verdediging en wisten de regelmatig de uitbraak van hdm voortijdig te stoppen. Aanvoerster Sabine Markert van Dusseldorf maakte met een strafcorner de openingstreffer.

Feest op de Sportcampus Zuiderpark

Het goed gevulde Sportcampus Zuiderpark was blauw wit gekleurd en de kinderen zongen uit volle borst hun club naar de tegentreffer die in de tweede kwart werd gemaakt door Tessa Clasener. Het dak ging er bijna af. Daarna kwam er een schitterende kans voor Margot van Hecking Colenbrander die via de balk werd aangespeeld en met een enorme uithaal net langs het doel van de Duitsers schoot.

De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Pien van Nes schoot een strafcorner in het doel maar niet lang daarna werd er weer gescoord door het Duitse offensief. In het laatste kwart was het opnieuw een strafcorner van Dusseldorf die hdm op achterstand zette.

Veldspeelster of keeper?

Om meer kans te krijgen op een treffer werd Julia Remmerswaal als keeper naar de kant gehaald in ruil voor een veldspeler. De oosterburen maakte daar dankbaar gebruik van er kon zonder keeper makkelijker worden gescoord. Met nog 3 minuten speeltijd en 2-4 op het bord was het voor hdm niet meer mogelijk om de wedstrijd te bepalen. Voor de hdm dames waren er achteraf lovende woorden van coach Ivar, tranen maar ook een gevoel van trots op dit prachtige resultaat.